Sitemap - 2020 - KAHTAPOT

С(Ц)ИЕСТА СО ЖАРКО ДАНИЛОСКИ: Иднината на медицината со CRISPR-технологијата

С(Ц)ИЕСТА СО ХУСЕИН ХАДЕИБА: Неколку работи што треба да ги знаете за имунитетот и КОВИД-19

С(Ц)ИЕСТА СО НИКОЛА СТИКОВ И БРАНИМИР ЈОВАНОВИЌ: Компетитивно и/или колаборативно образование?

Кон подобро образование и наука

С(Ц)ИЕСТА СО ХАРИС БАБАЧИЌ И НИКОЛА ПАНОВСКИ: Не смееме да се препуштиме на стихијата на КОВИД-19

С(Ц)ИЕСТА СО ХЕДЕР ЏОЗЕФ

С(Ц)ИЕСТА СО ПАНЧЕ НАУМОВ: Лабораторија „паметно“ инспирирана од природата

С(Ц)ИЕСТА СО КОСТАДИН ГРАМАТИКОВ: Авиоиндустријата годинава лета во рикверц

С(Ц)ИЕСТА СО ФИЛИП ИЛИЕВСКИ: За здраворазумските работи

С(Ц)ИЕСТА СО КОНСТАНЦ АКЕРМАН-БОСТРЕМ: Игра на јазични тронови

С(Ц)ИЕСТА СО РАЈАН МЕРКЛИ

С(Ц)ИЕСТА СО АЛЕКСАНДАР ЈОСИФОСКИ И ДИВУХО ТШИКОВХИ: Среќни се оние што не биле во Африка...

НА КАНТАР СО ДАНИЕЛ СМИЛКОВ: Една слика – илјада кодови

НА КАНТАР СО ИЛИЈА ДУКОВСКИ: Неверојатна е одбивноста кон веројатноста

Телепортација на мачка (објаснета од Илија Дуковски)

НА КАНТАР СО МЕНHАН СЕЛИМИ: Безжичните меш мрежи го менуваат изгледот на светот

НА КАНТАР СО МАРИНА МАТЕСКА И КИКО МАРКОВСКИ: „Лице в лице“ со КОВИД-кризата

НА КАНТАР СО САМИ МЕХМЕТИ: Предаторското издаваштво наголемо граба

НАУКА ЗА ДЕЦА НА КАНТАР: „Се учи теле, а не вол!“

НА КАНТАР СО ТАЊА ПАВЛЕСКА: Довербата е ризик што сите го прифаќаме

НА КАНТАР: Да ја следиме и предвидуваме кризата со „Трекер.мк“

НА КАНТАР СО БЛАЖЕ АРИЗАНОВ: 8 (за)белешки за Индија

НА КАНТАР: Лекот за КОВИД-19 и отворената наука

НА КАНТАР СО ОРДАН ЧУКАЛИЕВ: Стануваме сè позависни од увозот на храна

(НЕ)ФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА КАНТАР: Мост меѓу дипломата и посакуваната кариера

НА КАНТАР СО ПЕТАР ПОПОВСКИ: Во научните трудови најважни се идејата и интелектуалниот скок

НА КАНТАР СО РОЗИТА ДИМОВА: Ех да имам ко што немам

НА КАНТАР СО АНАСТАС ВАНГЕЛИ: Кина и КОВИД-19 - глобална политичка перспектива

НА КАНТАР СО ДРАГАН ТЕВДОВСКИ: Сите за државата, државата за сите

НА КАНТАР СО АЛЕКСАНДАР СТОЈКОВ: Овој пат кризата е навистина поинаква

#НаукаЗаДеца