Фондација за наука, култура и ментална фискултура
and
Фондација КАНТАРОТ пролетва слави прв роденден. Во изминатата година ја поставивме Наука за деца на здрави нозе, па одлучивме да го прославиме…
Пред две недели ја имавме првата с(ц)иеста за книга. Книгата е „Мултиверзум за почетници“, а гостин ни беше нејзиниот автор Златко Василкоски, професор…
Сината пилула е тука, на дофат, како и девојката од постерот на Торонто Експрес. А ние се смееме ли се смееме...
Како треба да изгледа паметната стратегија за специјализација на ИКТ-секторот кај нас - фин-тек, м-здравство, е-здравство или нешто друго? +Зум линк за…
Plus a link for our next S(c)iesta with Vladimir Atanasovski.
Еуфорија е уште еден исполиран телевизиски продукт што e колатерална штета на доминантните Твитер трендови.
The #ScratchForSwitch winning entry, a video recording from the S(c)iesta with Zoran Sunik, and an announcement for the upcoming S(c)iesta with…
See all

KAHTAPOT