Благодарност до сите донатори на Фондација КАНТАРОТ и до претплатниците на нашиот Сабстек
I got my PhD from Stanford University without having published a single journal article. I am now tenured and ready to share-ish my experiences with the…
Во среда во 5 ќе организираме онлајн панел со Никола Пановски, Драган Даниловски, Елисавета Стикова и Харис Бабачиќ. Во четврток во 6 ќе се собереме во…
Новогодишни НЗД пакетчиња, интервју на Никола Стиков за DW, нова епизода на поткастот Обични луѓе, објава на првата С(ц)иеста за јавност и повик за…
Од прва рака, од експерт за електроенергетика дознаваме кои се суштинските разлики меѓу енергетската криза на глобално ниво и онаа кај нас, во…
Како индустриското земјоделство придонесува за загрозување на животната средина? Има ли надеж човештвото во борбата со климатските промени? И збор-два…
С(ц)иеста за енергетика со Марјан Попов, среда (1 декември) во 5 по македонско. Плус интервју на ТЕЛМА со Никола Стиков, блог постови од Билјана…
С(ц)иеста со Владимир Кузмановски, среда (24 ноември) во 5 по македонско. Плус објави од ФИТР, British Council, Билјана Мојсоска и Јаков Чакарески.
Мојот омилен блогер објави повик за финансирање на неконвенционални идеи. Решив да поднесам апликација.
Утре (10 ноември) во 13 часот по македонско, УКИМ ќе го промовира новиот Центар за напредни интердисциплинарни истражувања изроден од С(ц)иеста.
„Мојата животна цел отсекогаш била да му се помогне на човекот, без разлика дали е пациент, студент, научник.“
А сега нешто сосема различно... Плус Зум линк за дискусијата со Јадранка Стојановска, среда во 5 по македонско