Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.
1
1
Нови врати постојано се отвораат, само треба да држите отворени очи. Македонски превод на мојот говор за матурантите на НОВА.
1
Од желбата напредните технологии да се искористат за помош на деца и луѓе со попреченост, на ФЕИТ се имаат изродено многу проекти. Бранислав Геразов ги…
1
2
My commencement address to the graduating class of NOVA high school.
6
1
And now for something completely different! Plus a Zoom link for our next S(c)iesta with Branislav Gerazov
We organized a conference for kids, supported several events and festivals, even sponsored two LPs of Macedonian music. Plus a link for the next…
1
Речиси никој не веруваше дека можеме за една недела да го покриеме буџетот за НЗД конференцијата. Гамбитот се исплатеше благодарение на вас!
Фондација КАНТАРОТ пролетва слави прв роденден. Во изминатата година ја поставивме Наука за деца на здрави нозе, па одлучивме да го прославиме…
Пред две недели ја имавме првата с(ц)иеста за книга. Книгата е „Мултиверзум за почетници“, а гостин ни беше нејзиниот автор Златко Василкоски, професор…
Сината пилула е тука, на дофат, како и девојката од постерот на Торонто Експрес. А ние се смееме ли се смееме...
4
2
Како треба да изгледа паметната стратегија за специјализација на ИКТ-секторот кај нас - фин-тек, м-здравство, е-здравство или нешто друго? +Зум линк за…
Plus a link for our next S(c)iesta with Vladimir Atanasovski.