Opportunities for collaboration with Macedonian researchers abroad. Plus some provocative thoughts and readings, and our most viral tweet ever.

January 2023

Рекапитулар на 2022 и план на напад за 2023. Плус специјална видео премиера за нашите донатори. Ви благодариме на поддршката!
I woke up thаt morning and everything became clear to me - ★ was Bowie's musical epitaph. Moondust will cover us...
A wrap-up of 2022 and a roadmap for 2023. Plus a special video treat for our paid subscribers. Thank you for your ongoing support!

December 2022

It might take us a while to open our eyes to the possibility that a bot will be consuming the internet for us, and that we might be better informed as a…
The research articles of the future will be nothing like the 10-page word salads that can be emulated by AI. What will become of them once you take away…
1

November 2022

Гостински пост на Александар Шулевски, истражувач на Универзитетот во Лајден
3
Не секоја согласност треба да биде платена, но ако не ја гледате личната или општествената корист од потписот, тогаш не потпишувајте!
3

June 2022

Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.
1
Нови врати постојано се отвораат, само треба да држите отворени очи. Македонски превод на мојот говор за матурантите на НОВА.
Од желбата напредните технологии да се искористат за помош на деца и луѓе со попреченост, на ФЕИТ се имаат изродено многу проекти. Бранислав Геразов ги…
2
My commencement address to the graduating class of NOVA high school.
1