Си ги проверивте ли димерите за секој случај? Можеби не требаше да го направите тоа.
7
6
Ако познавате некој тинејџер што не чита книги, немојте да го навредувате со изреката дека во животот ја прочитал само Зоки Поки. Веројатно и таа ја…
7
4
I got my PhD from Stanford University without having published a single journal article. I am now tenured and ready to share-ish my experiences with the…
3
Во Канада ќе се изначекаш лекарска услуга, во Швајцарија ќе заглавиш до бескрај во сообраќајни гужви, а кроасаните во Франција ќе направат да посакаш да…
4
4
My commencement address to the graduating class of NOVA high school.
6
1
Утре (10 ноември) во 13 часот по македонско, УКИМ ќе го промовира новиот Центар за напредни интердисциплинарни истражувања изроден од С(ц)иеста.
Нашата цивилизација е изградена врз способноста да се претвори пасијата во профит, па убеден сум дека и во Македонија има луѓе кои сакаат да се докажат…
4
Фондација за наука, култура и ментална фискултура
and
3
„Мојата животна цел отсекогаш била да му се помогне на човекот, без разлика дали е пациент, студент, научник.“
1
Сината пилула е тука, на дофат, како и девојката од постерот на Торонто Експрес. А ние се смееме ли се смееме...
4
2
Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.
1
1
Мојот омилен блогер објави повик за финансирање на неконвенционални идеи. Решив да поднесам апликација.
2