Добредојде на КАНТАРОТ!

Добредојде на Сабстекот на Фондацијата за наука, култура и ментална фискултура КАНТАРОТ, основана од Никола и Драгана Стикови. Никола има диплома, магистериум и докторат од Универзитетот Стенфорд, а во моментов работи како професор на Политехничкиот факултет при Универзитетот на Монтреал. Драгана има диплома по менаџмент од УКИМ и магистериум по образовна администрацијата од Универзитетот Санта Клара.

ЗА НАС

Тимот на фондацијата во моментов го сочинуваат: Драгана Стикова, директорка на фондацијата и Анита Младеновска Пренџова, заменик-директорка. Претседател на одборот е Ордан Чукалиев, проректор за меѓународна соработка на УКИМ, а во одборот членуваат и Елисавета Стикова, Каролина Огњановиќ Чукалиева и Филип Попов

Зошто да се претплатиш?

Ќе добиеш целосен пристап до содржините од сабстекот КАНТАРОТ. Повеќе информации за фондацијата можеш да најдеш тука.

Биди во тек

Не треба да се грижиш дека ќе пропуштиш нешто. Секоја нова содржина ќе ти стигне директно во инбокс.

Нашите пријатели

Околу фондацијата КАНТАРОТ гравитираат многу иницијативи, како што се Наука за деца, С(ц)иеста, Обични луѓе, Notebook factoryТУКА ќе ги најдете изјавите на луѓето кои се нивни иницијатори, помагатели или креатори.

ПРИЈАТЕЛИ

People

Nikola Stikov
Professor at École Polytechnique / University of Montreal
КАНТАРОТ
Наука, култура и ментална фискултура