Фондација за наука, култура и ментална фискултура
and
Благодарност до сите донатори на Фондација КАНТАРОТ и до претплатниците на нашиот Сабстек
I got my PhD from Stanford University without having published a single journal article. I am now tenured and ready to share-ish my experiences with the…
Во среда во 5 ќе организираме онлајн панел со Никола Пановски, Драган Даниловски, Елисавета Стикова и Харис Бабачиќ. Во четврток во 6 ќе се собереме во…
Новогодишни НЗД пакетчиња, интервју на Никола Стиков за DW, нова епизода на поткастот Обични луѓе, објава на првата С(ц)иеста за јавност и повик за…
Од прва рака, од експерт за електроенергетика дознаваме кои се суштинските разлики меѓу енергетската криза на глобално ниво и онаа кај нас, во…
Како индустриското земјоделство придонесува за загрозување на животната средина? Има ли надеж човештвото во борбата со климатските промени? И збор-два…
С(ц)иеста за енергетика со Марјан Попов, среда (1 декември) во 5 по македонско. Плус интервју на ТЕЛМА со Никола Стиков, блог постови од Билјана…
See all