Драга амбасадо

Ти си таа која си решила да ги процесираш нашите соништа од својата кула од слонова коска, мислејќи дека немаме алтернатива...

Летово мојот најнов докторанд не успеа да добие виза за Канада. Ситуацијава ме погоди на две нивоа. Првото е сознанието дека наредните месеци ќе поминат во неизвесност и кафкијански напори да ја убедам амбасадата во Мексико дека ова е легитимен студент платен од мој грант (за оние кои плаќаат од свој џеб читнете тука). Второто е она поинтимното, потсету…

This post is for paying subscribers

A guest post by