Фондација за наука, култура и ментална фискултура
and
Како политиките за справување со КОВИД влијаат на нееднаквостите? Дали постоечките нееднаквости се земени предвид при донесувањето одлуки и политики за…
Дали е ова уникатно за Сингапур или е само локална манифестација на глобалниот поредок, каде човековата потреба за слобода е подредена на кафкијанските…
Нашата цивилизација е изградена врз способноста да се претвори пасијата во профит, па убеден сум дека и во Македонија има луѓе кои сакаат да се докажат…
Во Канада ќе се изначекаш лекарска услуга, во Швајцарија ќе заглавиш до бескрај во сообраќајни гужви, а кроасаните во Франција ќе направат да посакаш д…
Овој наш млад научник успеал да го открие вистинскиот начин за моделирање дишни патишта од матични клетки во рамки на проект под покровителство на трен…
Ти си таа која си решила да ги процесираш нашите соништа од својата кула од слонова коска, мислејќи дека немаме алтернатива...
Проректорката за наука на УКИМ работи на инструмент за меѓународна соработка на универзитетот со научниците надвор од Македонија, кој наскоро ќе биде о…
See all